Nama bitni datumi

22. 3. - Dan PŠ Vitinica
28. 6. - Dan MZ Vitinica
17. 10. - Dan OŠ Sapna
18. 3. - Dan Općine Sapna

Upis u 1. razred

Za upis u 1. razred naše škole potrebni su sljedeći dokumenti:
- Izvod iz Matične knjige rođenih
- Uvjerenje o državljanstvu

...

Za roditelje

- raspored održavanja sedmičnih informacija
- raspored zvona
- vijeće roditelja i plan rada
- lektira: spisak
- kodeksi ponašanja

Jučer su učenici i njihovi nastavnici u OŠ "Sapna" obilježili mjesec knjige likovnim i literarnim radovima te Kvizom znanja a sve u cilju promocije knjige i čitanja.

Želeći skrenuti pažnju na knjige i njihov značaj u obrazovanju i svakodnevnom životu u našoj školi  već tri godine aktiv BHS jezika i književnosti organizuje ovu manifestaciju,a idejni pokretač ovog projekta je naša nastavnica Edina Ahmetović.

Na Konkursu za najbolji literarni rad prvu nagradu je osvojila učenica naše područne škole Ilma Pašić, druga je bila Amela Hamidović a treća Belma Ramić.

U konkurenciji likovnih radova nagrađeni su slijedeći učenici: prva nagrada Maida Hasanović IX-1 drugo i treće mjesto su osvojile Ilma Pašić(VIII-3) i Ajla Salihović(VIII-) obje iz PŠ Vitinica.

Kada je u pitanju Kviz znanja svi učenici su pokazali zavidan nivo znanja ali ipak na kraju najbolja je bila ekipa I smjene iz centralne škole dok je drugo mjesto osvojila ekipa naše škole iz Vitinice a treće mjesto je osvojila ekipa II smjene iz centrale.

U cilju poboljšanja književnog fonda naše biblioteke pozivamo sve nastvnike, učenike i druge građane da se priključe akciji darivanja knjige tako što će pokolniti knjigu ili više školskoj biblioteci.

" Djeca da se što više druže sa knjigom, jer-što više knjige manje im je brige"  to bi bila naša poruka za kraj.

Donatori i partneri